Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Hovězí na cibuli (hovězí maso)

Postup přípravy

Na másle (je nejlepší), nebo na sádle s olejem, podusíme přibližně tolik rozkrájené cibule, kolik máme masa. Nasolené maso, nakrájené přes vlákna na slabší plátky, poklademe na cibuli a chvíli prudčeji dusíme. Potom plátky otočíme, lehce popepříme, podlijeme vodou, přidáme bujón a p o m a l u dusíme, dokud se cibule zcela nerozvaří a maso nezměkne. Ke konci lze (mírně!) zaprášit hladkou moukou, ale to nebývá nutné, šťáva bývá dostatečně zahuštěná rozvařenou cibulí. Je vhodné, dělat maso večer den předem, aby se do druhého dne rozleželo. Nechá-li se ke konci mírně poodkrytá poklička, maso i šťáva ztmavne a je chutnější.
Podává se s houskovým knedlíkem, výborné je se škubánky a s okurkovým salátem.
Dělá se to sice dlouho (hovězí je hovězí), ale samo, stačí vždy po 20 minutách podlít a zamíchat.

Vložil: anonym

Pro tento recept nebyl vložen žádný komentář.

Potřebné suroviny

Hovězí zadní
cibule
tuk (máslo, sádlo či olej)
sůl
pepř
hovězí bujón

čas přípravy: 120 min.

Hodnotilo 4326 návštěvníků | Celková známka : 3.0

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 0


© Doktororonline.cz | Reklama