Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Hovězí polévka (polévky)

Postup přípravy

Maso očistíme, nakrájíme na kostky a pomeleme nebo rozmixujeme na drobné kousky. Do vařící vody dáme mleté maso (po malých dávkách). Osolíme, přidáme kostku bujónu, necháme vařit asi 10 minut pod pokličkou, pak přidáme celou cibuli (oloupanou), očištěnou a na kusy nakrájenou kořenovou zeleninu.
Vše vaříme asi 45 minut, dokud není maso, které udělalo jakési masové knedlíčky, měkké.
Zeleninu z polévky vytáhneme, podle chuti ji můžeme nakrájet na kostičky a přidat na talíř společně s vlasovými nudlemi.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 2 komentářů.

Potřebné suroviny

400 g předního hovězího masa
1 kořen petržele
1 menší celer
1 větší mrkev
1 větší cibule
sůl
kostka hovězího bujónu

čas přípravy: 50 min.

Hodnotilo 6855 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 2

Autor: | Vloženo: 7. března 2007 12:12
určitě nedáváme s nudlemi,ale bramborami.
sylva

Autor: | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Na talíř se vloží vlasové nudle a zaleje se horkým hovězím vývarem. Brambory tam skutečně nemají co dělat. Ale každému dle jeho chuti.

© Doktororonline.cz | Reklama