Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Mandžuský kuřecí salát (kuřecí maso a drůbež)

Postup přípravy

Kuřecí maso uvaříme ve vývaru, po zchladnutí nakrájíme na kousky, okořeníme bazalkou, pepřem, sójovou omáčkou a necháme hodinu marinovat.
Zelí očistíme a společně s cibulí a mrkví nakrájíme na jemné nudličky. Poté promícháme s 200 ml vody, octem a solí. Hněteme, dokud není zelenina měkká. Pak zeleninu opláchneme vodou v sítku a necháme oschnout.
Zelenou cibulku a chilli papričku nakrájíme na jemné nudličky, přidáme drobně nasekaný nebo prolisovaný česnek a všechnu zeleninu spolu s masem promícháme.
Ocet, olej, cukr a pepř smícháme a výslednou omáčku přidáme do salátu. Vše necháme hodinu odležet.
Salát před podáváním posypeme sekanými arašídy.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 1 komentářů.

Potřebné suroviny

300 g kuřecích prsíček
½ litru kuřecího vývaru
1 kg bíleho zelí
2 střední mrkve
1 cibule
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
nať cibulky
pepř
sůl
3 lžičky sójové omáčky
75 ml vinného octa
2 lžičky bazalky
50 g arašídů

Na omáčku:
50 ml vinného octa
2 lžíce olivového oleje
lžíce cukru
pepř

čas přípravy: 30 min.

Hodnotilo 4034 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 1

Autor: | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Asi je to dobrý ,ale moc pracný.

© Doktororonline.cz | Reklama