Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Brněnská panenka Čechová (vepřové maso)

Postup přípravy

Brusinky (sušené velké brusinky prodávají v hypermarketech) namočíme na 2-3 hodiny do bílého vína tak, aby byly stále potopené a poté je chvilku povaříme.
Panenky podélně nařízneme tak, aby oba konce zůstaly uzavřené a několika řezy uděláme kapsu. Posolíme, opepříme. Do kapsy dáme vrstvu brusinek a tlustší plátky nakrájeného hermelínu. Ovážeme provázkem, nebo zajistíme jehlami.
Zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a podlijeme zbytkem vína a vydusíme je do husté šťávy.
Podáváme s rýží, opékanými brambory a pod., nakrájené na silnější plátky.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 1 komentářů.

Potřebné suroviny

2 vepřové panenky
sáček sušených brusinek
hermelín
4 dcl suchého bílého vína
pepř (nejlépe čerstvý z mlýnku)
sůl
provázek na omotání nebo jehly

čas přípravy: 20 min.

Hodnotilo 5616 návštěvníků | Celková známka : 3.0

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 1

Autor: Petr | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Já to vyzkoušel,jsem fajnšmekr a musím tento recept kterému nechybí fantazie pochválit.
Zkusil jsem i tkz. panenku z krůtích prsou.Rovněž skvělé.

© Doktororonline.cz | Reklama