Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Daňčí plátky na víně (zvěřina a další masa)

Postup přípravy

Plátky masa po obvodě nařízneme na třech místech, aby se během vaření nezkroutily. Naklepeme a osolíme, na oleji opečeme z obou stran. Vyjmeme a ve vypečené šťávě osmahneme kořenovou zeleninu a cibuli nakrájené na plátky.
Pokapeme octem, přidáme pepř, bobkový list, nové koření, maso, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Měkké plátky masa vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou z oleje a mouky, přidáme džem, citrónovou kůru, cukr a sůl a povaříme. Omáčku rozmixujeme, přidáme víno, maso a několik minut ještě povaříme.

Vložil: anonym

Pro tento recept nebyl vložen žádný komentář.

Potřebné suroviny

4 plátky z daňčí kýty
100 g celeru
1 mrkev
1 cibule
1 petržel
pepř
bobkový list
nové koření
olej
2 lžíce hladké mouky
lžíce octa
lžíce rybízového džemu
kousek citrónové kůry
cukr
1 dcl červeného vína

čas přípravy: neuveden

Hodnotilo 4814 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 0


© Doktororonline.cz | Reklama