Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Kuře a la bažant (kuřecí maso a drůbež)

Postup přípravy

Kuře prošpikujeme polovinou slaniny a na větší části másla ho na všech stranách opečeme do zlatova.
Kuře vyjmeme a na zbylém másle osmažíme druhou polovinu nakrájené slaniny společně s drobně nakrájenou cibulí. Přidáme trochu vývaru, pepř, nové koření, jalovec a sůl. Na tento základ vložíme předsmažené kuře a za občasného podlévání ho pečeme v troubě do měkka.
Hotové kuře vyjmeme, do tuku přidáme lžíci mouky a zahustíme. Pokud je třeba, zředíme vývarem. Kuře podáváme s opékanými brambory.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 1 komentářů.

Potřebné suroviny

1 kuře
100 g slaniny
100 g másla
1 cibule
sůl
pepř
nové koření
několik kuliček drceného jalovce
lžíce hladké mouky
masový vývar

čas přípravy: 40 min.

Hodnotilo 5135 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 1

Autor: Janča | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Bažant je ňam,ňam ale je ještě lepší když se podlije červeným vínem.

© Doktororonline.cz | Reklama