Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Kuřecí frikasé (kuřecí maso a drůbež)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na větší části másla zpěníme nakrájenou cibulku a orestujeme maso.
Maso podlijeme šálkem vývaru a dusíme do měkka. Ze zbytku másla a lžíce mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, trochou vývaru a šťávou z dušeného masa. Povaříme 20 minut, ke konci přidáme smetanu a vmícháme žloutek.
Maso můžeme nakonec vložit na zapékací mísu, přelét omáčkou a dát na chvíli zapéct do trouby.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 2 komentářů.

Potřebné suroviny

800 g kuřecích prsíček
80 g másla
1 cibule
1 kapie
lžíce hladké mouky
1 dcl mléka
1 dcl smetany
šťáva z ½ citronu
masový vývar
žloutek
lžička másla
sůl
pepř

čas přípravy: 30 - 40 min.

Hodnotilo 4473 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 2

Autor: | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Postrádá to originálnost a zvláštnost,ale jinak to může být dobré.

Autor: | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Zkoušel jsem (vařila manželka) a kdo má rád jídla se smetanovou omáčkou, na tomhle si pošmákne. Zpestřit se to dá vždy (zelenina, koření).

© Doktororonline.cz | Reklama