Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Francouzské brambory (bramborová jídla)

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na proužky (hranolky).
Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme olejem a střídavě vkládáme vrstvu brambor a na kostičky nakrájeného uzeného masa.
Vrstvu brambor vždy osolíme a opepříme podle chuti.
Vše necháme asi 20 minut zapéct v troubě. Ke konci přelijeme vejci rozšlehanými s trochou soli a necháme dopéct dokud není vejce hotové.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 3 komentářů.

Potřebné suroviny

1 kg brambor
200 g uzeného masa
3 vejce
sůl
pepř
olej

čas přípravy: 30 - 40 min.

Hodnotilo 6264 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 3

Autor: Barnny kuchař amatér | Vloženo: 7. března 2007 12:12
nakrájíme nadrobno dvě cibule a osmahneme, k tomu přidáme 1 stroužek rozetřeného česneku a potom nakrájené uzené maso. Při vkládání do pekáče či zapékací mysky přidáme ještě sterilovaný hrášek.

Autor: S.P. | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Ten hrášek bych tam nedávala.Není to pak dobré. jinak dobrý recept.

Autor: | Vloženo: 7. března 2007 12:12
dobrý recept,ale přidala bych ještě párek...vážně zkuste to!!

© Doktororonline.cz | Reklama