Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Kebab lula (mleté maso)

Postup přípravy

Maso umeleme a promícháme se všemi surovinami. Vznikne hustá a vazká hmota, kterou můžeme dát na speciální kebabovou jehlu /je placatá/ a vytvoříme tak kolem jehly jakési jitrničky, nebo prostě uplácáme placičky. Pečeme na roštu na dřevěném uhlí - pomalu.
Můžeme také takto upéct rajčata a papriky, které pak s kebabem podáváme.
Tento recept pochází z Azerbajdžánu, kde jsem pár let žila a peče se tam všude na ulicích i restauracích. Je vynikající.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 1 komentářů.

Potřebné suroviny

maso hovězí a skopové, popř. vepř. a skopové
koriandr zelený i mletý
pepř
tabasko
paprika
kari
sůl
vejce
trochu vodky

čas přípravy: 30 min.

Hodnotilo 12358 návštěvníků | Celková známka : 3.3

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 1

Autor: | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Koriandr jsem měl jen mletý,ale nevadilo to.Na grilu chytilo maso příjemné aroma které podbarvilo pivo jak na polévání masa tak při polévání mého jazyku.

© Doktororonline.cz | Reklama