Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Čevapčiči (vepřové maso)

Postup přípravy

Jemně umleté maso (můžeme použít také směs různých mas, správné čevapčiči by se ale mělo připravovat výhradně ze skopového masa) promícháme s trochou vody, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a paprikou.
Ze směsi vytvarujeme na prkénku posypaném hladkou moukou malé válečky, které opékáme na pánvi na oleji. Podáváme je s cibulí nakrájenou na kolečka, se sterilovanými okurkami a opečenými (nebo vařenými) bramborami.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 2 komentářů.

Potřebné suroviny

600g vepřového masa
1 cibuli
3 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
mletou sladkou papriku
hladkou mouku
olej

čas přípravy: 20 - 30 min.

Hodnotilo 5775 návštěvníků | Celková známka : 3.0

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 2

Re:

Autor: Carpaccio | Vloženo: 24. března 2008 17:35 | IP: 86.49.12.-)
Je pravda že čevap výhradně z vepřového masa je spíše vyjímka. Bosenský čevap, který je základem (zavedli ho zde turci) se naopak vepřovému masu (v Bosně žilo cca 80% muslimů) nahony vyhýbá a připravuje se ze směsi skopového a hovězího v poměru 3:1. Původně to bylo jen za skopového ale čevap byl pak příliš suchý.
Srbský čevap pak se převážně připravuje z již uvedené junetiny (mladé hovězí) a dle krajových zvyklostí se přimíchávají různé druhy hovězího, někdy i uzeného.
Pokud voda se kterou směs promísíte obsahuje bublinky, bude maso příjemně načechrané...

Autor: Deniz | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Kde ste vzali, že čevap se dělá z jehnětiny?? Pravý čevap musí být z junetiny - tj mladého hovězí z odstaveného telete. Ideální složení je plec-krk-bok v poměru 5:4:1. Zanatska prerada mesa i obrada creva

© Doktororonline.cz | Reklama