Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Domácí paštika (vepřové maso)

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso, které osmahneme, osolíme a přidáme k němu v hmoždíři roztlučené paštikové koření. Promícháme a necháme vychladnout.
Pak masovou směs umeleme spolu s játry, přidáme vejce a promícháme. Paštikovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny nebo alobalem, který vymažeme olejem. Formu naplníme paštikovou směsí, uzavřeme ji, vložíme do pekáčku s vodou a dáme do trouby, kde ji necháme při mírnější teplotě asi hodinu.

Po vychladnutí paštiku nakrájíme na plátky.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 2 komentářů.

Potřebné suroviny

500g vepřových jater
250g vepřového masa
2 vejce
50g slaniny
2 lžíce másla
Na paštikové koření :
20 celých pepřů
10 zrnek nového koření
snítku tymiánu
1 bobkový list
kousek zázvoru a muškátového oříšku
3 hřebíčky

čas přípravy: 75 min.

Hodnotilo 5854 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 2

Re: Paštika "Maceška"

Autor: Milan Zolman | Vloženo: 1. června 2007 06:17 | IP: 82.113.48.-)
Nedávno jsem při hovoru o tom, na co vzpomínáme z dětství jako na vynikající věc, narazil na pána, který mi připoměl jak jsmě žvýkaly lusky Svatojánského chlebíčku a mimo jiné také paštiku Macešku. Několik soukromých řezníků mi o revoluci tvrdilo, že ji vyrábějí, ale nikdy to nebylo ono. Myslíte si, že ještě dnes žije někdo kdo zná přesný recept na tuto paštiku snů, nebo je ten recept někde uveden - proč se nevyrábí?

Autor: Jiří Matějíček | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Faktem je ,že tato "paštika" je jedním z nejjednodušších receptů jaké lze najít v kuchařkach.Navzdory gurmánským,mnohdy až přeplácaným receptům je tato paštika jednoduchá svou přípravou a naprosto dobře uspokojí svou chutí a je-li tvořitel i trochu požitkář,může tuto paštikovou hmotu vylepšit spařenými posekanými mandlemi či přidáním 4 lžic skotské vhisky nebo decinkou dobrého čer.vína.Fanazii se meze nekladou.Dobře vychlazená a hezky naservírovaná ve Vás jiste vzbudí chuť i hrdost z toho jak jste šikovní.

© Doktororonline.cz | Reklama