Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Pikantní vepřová játra (vepřové maso)

Postup přípravy

Játra nakrájíme na silnější kostky. Na rozpáleném oleji opečeme kousky ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu a vše orestujeme. Poté játru i slaninu vyjmeme, a na použitém oleji necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibuli.
Cibuli pak zaprášíme lehce moukou, přidáme trošku vodu, krátce povaříme.
Játra osolíme až na talíři (jinak mohou ztvrdnout), přidáme cibulku.

Jako příloha jsou vhodné hranolky nebo brambory.
Ozdobit můžete například nakrájeným pórkem.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 2 komentářů.

Potřebné suroviny

500g vepřových jater
5 plátků slaniny
olej
pepř, sůl
lžička hladké mouky
1 cibule

čas přípravy: 15 min.

Hodnotilo 5571 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 2

Re: doplnění receptu -- játra na KARI s

Autor: vladimír | Vloženo: 31. prosince 2008 00:58 | IP: 62.77.91.-)
Doporučuji recept rozšířit o následující :
- příkořenit játra kořením KARI a spolu s cibulí orestovat jeden ks najemno nakrájeného jablka (nejlépe sladkokyselé).
Dobrou chuť.

Autor: Tereza | Vloženo: 7. března 2007 12:12
tak to je deikatesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

© Doktororonline.cz | Reklama