Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Krakonošův guláš (vepřové maso)

Postup přípravy

Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpečku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený česnek a přidáme koření, kromě majoránky. Podlijeme trochou vody, přidáme kostku houbového masoxu, vrátíme zpět maso a dusíme. Když je maso měkké, přimícháme jogurt, majoránku a nakrájené papriky na nudličky. Mícháme a asi 5 minut povaříme. Guláš nemusíme zahušťovat, protože je opravdu dostatečně hustý.
Jako příloha se hodí bramboráčky, knedlíky, chléb ale i těstoviny.

Vložil: anonym

Pro tento recept je vloženo 1 komentářů.

Potřebné suroviny

60 – 70 dkg vepřové plece
20 dkg cibule
15 dkg pórku
10 dkg rajského protlaku
2 lžíce kečupu
15 dkg červené papriky
15 dkg zelené papriky
1 dkg bílý jogurt
4 stroužky česneku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
sladká mletá paprika
kmín
pepř
majoránka
trocha vegety
sůl
houbový masox

čas přípravy: neuveden

Hodnotilo 5770 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 1

Autor: Petr | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Proč se to jmenuje Krakonošův guláš?

© Doktororonline.cz | Reklama