Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

SVATOJÁNSKÝ DORT (moučníky, poháry)

Postup přípravy

Bílky osolíme špetičkou soli a vyšleháme tuhý sníh, zašleháme lžíci cukru. Žloutky utřeme do běla s cukrem(medem)a postupně přidáváme olej - vzniká nám postupně taková sladká hustá ,majonéza´. Přidáme koření a karob(kakao) a ještě dobře promícháme.
Pak do majonézy vmícháme jemně nastrouhanou cukyni, tím nám zřídne a můžeme vmíchat mouku s práškem do pečiva, nakonec zlehka vmísíme tuhý sníh.
Těsto srovnáme do dortové formy a pečeme 8-10 min prudčeji (cca 200st.), pak snížíme teplotu(cca 160st.) a dopékáme zvolna ještě 20-25 min.
Výsledný ,dort´je dobrý sám osobě, je vláčný a ,šťavnatý´, ale dovedu si představit svátečnější obdobu s jakoukoli polevou, určitě se dá i překrojit a naplnit...dobrá by byla asi ořechová nebo griliášová ,plnka´

Vložil: margarita

Pro tento recept nebyl vložen žádný komentář.

Potřebné suroviny

1/2 středně velké cukyně
3 vejce
1dcl oleje
cukr nebo med (přiměřeně)
20 dkg mouky polohrubé (množství je samozřejmě nutno upravit dle potřeby)
2 lžíce karobu (je samozřejmě možno nahradit kakaem)
špetka : mletého muškátového oříšku, skořice, nového koření
1/4 prášku do pečiva

čas přípravy: 60 min.

Hodnotilo 0 návštěvníků | Celková známka : 0

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 0


© Doktororonline.cz | Reklama