Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Labužnická vepřová panenka (vepřové maso)

Postup přípravy

Vepřovou panenku nařízneme ze dvou stran, tak aby se dal vytvořit větší plát. Ten naklepeme, posolíme a ochutíme sečuánským pepřem. Pórek spaříme a naklademe jednotlivé listy na panenku. Pak na ně naskládáme salám a sýr. Panenku zarolujeme a převážeme. Na na pánvi ji velmi rychle opečeme. Jen aby zbělela a póry masa se uzavřely. Pak vložíme panenku do pekáčku, mírně podlejeme vodou nebo vývarema přidáme trochu másla. Pečeme při 220ºC
za stálého podlévání a obracení asi 30 min. Pak maso vyjmeme odstraníme motouz a krájíme na úhledené plátky. Jako přílohu podáváme brambory a zeleninovou oblohu.

Vložil: Otakar Tomek

Pro tento recept je vloženo 1 komentářů.

Potřebné suroviny

1/2 vepřové panenky
cca 10 cm pórku
5 dkg salámu Poličan nebo Herkules
5 dkg sýru Eidam
sečuánský pepř
sůl
máslo

čas přípravy: 45-50 min.

Hodnotilo 6122 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 1

Re:

Autor: | Vloženo: 13. srpna 2008 22:41 | IP: 78.102.204.-)
Právě si pochutnáváme, je to vynikající :-)

© Doktororonline.cz | Reklama