Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Zajíc dušený po francouzsku (zvěřina a další masa)

Postup přípravy

Očištěný zaječí zadek nakrájíme na několik kousků,protáhneme je slaninou,osolíme a opepříme.Na kastrol dáme zbylou slaninu,máslo a pokrájenou cibuli a necháme zažloutnout.Na to vložíme připravené porce zvěřiny a opečeme.Zaprášíme moukou,necháme ji spejchnout a pak zalijeme vínem a hovězí polévkou,přidáme pokrájené žampióny a vše dusíme do měkka.
Podáváme s rýží nebo jemným knedlíkem a brusinkami.
Zajíce můžeme zaměnit za králika,kerého naložíme do láku na divočinu.

Vložil: Petr Zámečník Svitavy.

Pro tento recept je vloženo 1 komentářů.

Potřebné suroviny

zaječí zadek
12 dkg slaniny
5 dkg másla
2 střední cibule
sůl,mletý pepř
1/4 l bílého vína
1lhovězí polévky
3-5 žampiónů-nebo hříbků
bobkový list,snítka tymiánu
3 zrnka nového koření
3 zrnka pepře
mouka

čas přípravy: asi 60 min.

Hodnotilo 8235 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 1

Autor: | Vloženo: 7. března 2007 12:12
Je to docela dobré,byť jsem použil kuřecí stehna.Ale ovšem mít zajíce ,to by byla jiná,mňam.

© Doktororonline.cz | Reklama