Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Dotazy lékaři

Téma - Laserové korekce očních vad

Dotaz uživatele:

Krátkozrakost

Dobrý den pane doktore v současné době vážně zvažuji zda podstoupit laserovou operaci. Je mi 30 let cítím se zdráv. To že jsem zdráv předpokládám z toho, že jsem od 18 let pravidelným dárcem krve, při kontrolních vyšetřeních před odběry krve jsem neměl dosud žádné problémy.
Jsem krátkozraký –5,5 na levé i pravé oko. V osmnácti jsem měl –3,5 dioptrie. Při poslední kontrole můj oční lékař na operaci nic nenamítal.
Vás bych se chtěl pane doktore zeptat, zda předběžné vyšetření mě ujistí a zbaví obav, že se při operaci ani po operaci nevyskytnou problémy?
Dále bych se zeptal, měl jsem-li v osmnácti letech –3,5 a ve třiceti - 5,5 dioptrie, je předpoklad, že se po operaci takovéto zhoršení bude opakovat nebo je možné abych měl npř. ve čtyřiceti –7 dioptrií?
Při krátkozrakosti je laserovou operací zeslabována rohovka. Jaký to má celkový vliv na operované oko? Je to oko npř. náchylnější na infekce nebo je citlivější na prašné nebo zakouřené prostředí?
Pro předběžném vyšetření mám přinést svoji zdravotní kartu od očního lékaře?
Jak to je s tzv. podepsáním reverzu před operací?
Za odpovědi Vám pane doktor předem děkuji.

Odpověď lékaře:

Při vývoji vaší vady tak jak ji udáváte je dobrý předpoklad ,že výsledek zákroku bude trvalý. Co se týče vaší obavy z komplikací těchto obav vás nikdo nezbaví jen je uvede na pravou míru. Jedná se o chirurgický zákrok a každá operace má určité komplikace. Komplikace laserových operací nejsou časté a je na vás zda frekvence vážnějších problému 1:1000 je pro vás přijatelná nebo ne. Tyto problémy jsou však v naprosté většině případů řešitelné ke spokojenosti pacienta. Bezpečnost operací je taková, že se rutinně dělají obě oči najednou. Oko pooperačně není náchylnější na infekce. Jen v prvních měsících může dojít při zásahu oka pěstí, airbagem nebo jiným předmětem k posunu laloku, který je pak třeba vráti do původní polohy. Proto je dobré se v prvních měsících po zákroku vyvarovat situací, kde hrozí rána do oka. Zdravotní kartu nemusíte brát stačí když budete znát přibližný vývoj vašich dioptrií. Citlivost na prašné a zakouřené prostředí trvá cca 1 týden po operaci.

Zpět na přehled dotazů

Lanžhot

Přihlášení



Zapomenuté heslo

Diskuse

06.03.2021 02:21 | Doktor Hause

Pokud vám nezáleží na vašem životě a možná životě vašich dětí,tak buďte tedy troska.A žerte ty jedy z myších na krysy!! ...

06.03.2021 01:44 | Doktor Hause

Dovolte že v době pandemie vám nikdo nic solidního neprodá!!!!!!!! Jsou to jen samé padělky, které na vás působí jako libido,ale účinek zcela bezvýznamný!!!¡! Pracuji v laboratoři,tak o těch zabavených lécích něco vím. Je to hromada jedů!!!¡Krabičky na vás možná hezký pū...

06.03.2021 00:53 | Ji

Prodám diclofenacal a erdomed300mg...

06.03.2021 00:28 | venca

Koupím Oxycontin/Oxycodone. Na značce nezáleží. Pouze osobně v Praze, jen seriozní nabídky. Děkuji za nabídky....

06.03.2021 00:21 | v

Prodám Neurol 1mg, jedno a půl balení tedy 3 platička (45tbl). Praha....

05.03.2021 23:30 | Milan

Prodávám ...

05.03.2021 23:27 | Alice

Isoprinosine nebo podobná antivirotika koupím. 721337083...

05.03.2021 23:26 | Milan

Ano mám oxycontin 80 mg...

© Doktororonline.cz | Reklama