Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Dotazy lékaři

Téma - Laserové korekce očních vad

Dotaz uživatele:

Laserová korekce po operaci katarakty

Na doporučení svého očního lékaře jsem absolvoval operaci šedého zákalu na jednom oku (prozatím, druhé má zákal ještě silnější) . Operace byla provedena metodou fakoemulsifikace a implantována byla flexibilní nitrooční čočka typu Acrysof. Literatura i oční lékař ujišťovali, že není důvod operaci zbytečně odkládat, pokud zákal začne nějak překážet. Jaké bylo moje rozčarování, když druhý den na tabuli ostatní bez problému četli a já pouze největší písmeno „T“, nemluvě o „motolici“ kterou jsem měl při chůzi. (Před operací jsem žádné brýle nenosil) Nablízko je to o něco lepší, číst se s okem nedá – je astigmatické. Nyní – měsíc po operaci mi oční lékař naměřil + 0,75D korekci a -3,5D cylindr. Jsem z toho mírně řečeno v šoku. Je to nesrovnatelně horší než před operací. Na klinice se zachovali poměrně korektně a nabídli mi navrácení peněz a zprostředkování operace laserem. Zajímalo by mne, kde se stala chyba a kdo ji udělal. Operace byla provedena perfektně (dle primáře dle mého očního). Pooperační komplikace nejsou. Jiná oční vada nebyla. Nitrooční tlak v pořádku. (VOD 5/7.5 ; VOS s+075-3,5ax 101=5/5, bez edému, bulbus bledý,klidný).Je mi 40 let.
1.)Kde se stala chyba?
2.)Má smysl podstupovat další nemalá rizika která laserová operace přináší?

Odpověď lékaře:

K přesné odpovědi bych potřeboval vědět jak dlouho jste po operaci a parametry vašeho oka před operací. Pokud doba od operace není dlouhá (řekněme do 6 měsíců) lze věc napravit výměnou čočky a nápravou architektury rohovkové incize. Pokud je to více bude asi opravdu nutná laserová operace - i když slovo nutná asi není správné. Situaci lze řešit i brýlemi. Nebo kombinací tzv. astigmatické keratektomie a brýlí.

Zpět na přehled dotazů

Lanžhot

Přihlášení



Zapomenuté heslo

Diskuse

06.03.2021 09:11 | t.

Dobrý den, prodám 30 tablet Rivotril 2 mg, prosím pište jen vážní zájemci na mail chalte@seznam.cz, děkuji :) Lze poslat i na dobírku :) ...

06.03.2021 02:21 | Doktor Hause

Pokud vám nezáleží na vašem životě a možná životě vašich dětí,tak buďte tedy troska.A žerte ty jedy z myších na krysy!! ...

06.03.2021 01:44 | Doktor Hause

Dovolte že v době pandemie vám nikdo nic solidního neprodá!!!!!!!! Jsou to jen samé padělky, které na vás působí jako libido,ale účinek zcela bezvýznamný!!!¡! Pracuji v laboratoři,tak o těch zabavených lécích něco vím. Je to hromada jedů!!!¡Krabičky na vás možná hezký pū...

06.03.2021 00:53 | Ji

Prodám diclofenacal a erdomed300mg...

06.03.2021 00:28 | venca

Koupím Oxycontin/Oxycodone. Na značce nezáleží. Pouze osobně v Praze, jen seriozní nabídky. Děkuji za nabídky....

06.03.2021 00:21 | v

Prodám Neurol 1mg, jedno a půl balení tedy 3 platička (45tbl). Praha....

05.03.2021 23:30 | Milan

Prodávám ...

05.03.2021 23:27 | Alice

Isoprinosine nebo podobná antivirotika koupím. 721337083...

© Doktororonline.cz | Reklama